Dr. Baumann

dr.baumann

Dr. Baumann cosmetic garandeert u een gezonde natuurlijke huidverzorging met maximale werking. Deze werking wordt doorgaans aangeduid als “anti-aging”. Hiermee bedoelen we niet dat u niet ouder wordt, maar wel dat u uw kansen aanzienlijk vergroot om gezonder en mooier oud te worden.

 Uw verzorgingsproducten zijn de dagelijkse “voeding van de huid”. Het is daarom van doorslaggevend belang dat de samenstelling ervan gezond én doeltreffend is.

De producten van Dr. Baumann zijn voor elk huidtype geschikt, maar, door de speciale samenstelling, in het bijzonder geschikt voor mensen met huidproblemen zoals: eczeem, rosacea, psoriasis, huidallergie, parfumallergie, extreem schilferige huid etc.

Er zijn 7 belangrijke maatregelen noodzakelijk om optimale “anti-aging” te bereiken:

1. Het vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen.
2. Maximale hydratatie van de hoornlaag.
3. Vitalisering, bescherming en celvernieuwing met vitamines.
4. Verzachting, bescherming en voeding met huideigen vetstoffen.
5. Vervollediging van de natuurlijke beschermingsfactor van de huid.
6. Het toevoegen van huideigen epidermale lipiden in het geval van tekorten.
7. Het vermijden van zinloze en overbodige ingrediënten.

Bionome,natuurlijke producten van Dr. Baumann onderscheiden zich nadrukkelijk van de zogenaamde ‘natuurcosmetica’. Sommige natuurlijke ingrediënten kunnen immers allergische reacties, vroegtijdige huidveroudering en andere huidziektes veroorzaken.liposome-creme

Bovendien wordt er dikwijls chemisch/synthetisch geproduceerde ingrediënten zoals conserveermiddelen in ‘natuurlijke cosmetica’ gebruikt. Om deze ingrediënten huidvriendelijker ter doen lijken worden ze soms misleidend omschreven als ‘natuuridentiek’. Dat betekent niets meer dan dat deze stoffen ook in minuscule hoeveelheden in de natuur voorkomen. Voor de gezondheid van de huid biedt dit geen enkele garantie. Gifstoffen komen ook in de natuur voor, ze zijn natuurlijk, maar dan niet gezond voor de mens!

Om de consument een optimale kwaliteit, bescherming en werking en daardoor een langdurig gezonde en mooie huid te kunne garanderen, was het daarom noodzakelijk een nieuwe en betere kwaliteitsstandaard in te voeren.

Verdraagbaarheid.

Een optimale verdraagbaarheid is de basis van een verstandige huidverzorging. Indien u een product niet goed verdraagt, zijn de andere voordelen van het product waardeloos.

Op zich kan een allergische reactie nooit 100% uitgesloten worden. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat voornamelijk conserveringsmiddelen en parfums (soms pas na jarenlang gebruik)  allergische reacties en huidveroudering veroorzaken. Deze stoffen komen in bijna alle cosmetische producten voor. Zelfs in natuurcosmetica en hypo allergene cosmetica!

Indien u deze negatieve reacties wilt vermijden, kunt u producten met deze en andere allergenen het best vermijden.

De bionome producten van Dr. Baumann zijn daarbij een goede keuze: zij garanderen immers een volledige en langdurige houdbaarheid zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en een aangename geur zonder toevoeging van parfum/etherische oliën.

Gebruik geen minerale olie!
Uit petroleum gewonnen zgn. ‘minerale oliën’ en paraffine wassen zijn goedkoop en worden daarom vaak gebruikt in zowel goedkope als dure cosmetica. Voor de huid zijn ze echter geen goede keuze. Ze laten een vette, moeilijk doordringbare film op de huid achter. Daardoor verhinderen en verstoren ze de opbouw van de zo belangrijke huid eigen lipidenstructuur.

Het verstoren van de natuurlijke huid barrière kan leiden tot een jeukerige, schrale, gedehydrateerde en ongezonde huid. Zelfs nadat gestopt wordt met het gebruik van deze minerale vetten kan het nog weken tot maanden duren voor de huid zich hersteld heeft en een gezonde huid tevoorschijn komt. Om deze reden bevatten de Dr. Baumann producten deze goedkope minerale vetten niet. In plaats daarvan bieden zij u natuurlijk, plantaardige oliën die de opbouw en herstel van uw huid zullen ondersteunen i.p.v. verstoren.

Verzorg uw huid met huideigen stoffen.
Door het gebruik van uit planten gewonnen lipiden die identiek zijn aan de bouwstenen van uw huid kan een perfecte verdraagbaarheid en werking gegarandeerd worden.

De fosfolipiden waaruit de liposomen zijn opgebouwd, vormen een van de belangrijkste componenten van de huidcellen en de lipidenstructuur tussen de huidcellen. De liposomen zijn uitstekend geschikt voor het herstellen van licht beschadigde huidcellen, voor het aanvullen van de intercellulaire lipiden en voor het maximaal en snel hydrateren van uw huid. Meervoudige liposomen versnellen en intensifiëren bovendien de opname in uw huid van de andere voor uw huid belangrijke vitamines en werkstoffen, die in de Dr. Baumann producten aanwezig zijn.

 

Regelmatig gebruik thuis en tijdens uw salonbehandeling van producten met meervoudige liposomen, vitamines en huideigen stoffen is daarom een ideale anti aging therapie!

 

Dagelijks gebruikt u meer producten dan alleen uw gelaatsverzorging. De gemiddelde vrouw gebruikt per dag +/-6 verzorgingsproducten. O.a. douchegel, deodorant, bodylotion etc.

 

Daarom kiest u voor uw lichaamsverzorging ook Dr. Baumann! En natuurlijk heeft Dr. Baumann voor uw babyverzorging de juiste producten.