1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Acnetherapie

acne

Hoe ontstaat acne?
Acne heeft verschillende oorzaken. Meestal begint het in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Maar het kan ook op latere leeftijd nog aanwezig zijn. Of in de vorm van rosacea. Acnelittekens kunnen ook behandeld worden.

Wat gebeurt er met de huid bij acne?
De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter. Ze produceren meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Deze talgophopingen noemen we mee-eters of comedonen. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuidse mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porie. Hierdoor wordt deze extra nauw. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

acne.

Acne:
– komt niet door spanningen en stress, maar wanneer er stress is, kan de acne wel tijdelijk verergeren. Omgekeerd kan een ernstige acne aanzienlijke psychische spanningen oproepen zoals een minderwaardigheidsgevoel.
– uit de praktijk blijkt dat voeding van invloed kan zijn op de huidconditie.

Wat zijn de verschijnselen?
Acne wordt gekenmerkt door mee-eters, rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand. Bij onderhuidse ontstekingen kunnen in dat geval littekens ontstaan.

Kan acne behandeld worden?
Vele behandelingsmethoden zijn mogelijk, waarbij het reinigen van de huid essentieel is. In alle gevallen wordt gekeken naar de voeding/ lifestyle van de cliënt. Dit is van zeer belangrijke invloed op de huidconditie. Hierin onderscheidt Beauty & More zich tot andere behandeltrajecten.
De behandeling wordt begonnen in de salon, maar wordt thuis voorgezet met therapeutische producten en een voedingsschema.

Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?
Dit is zeer afhankelijk van de ernst en de vorm van de acne. De frequentie van behandelen wordt hierop aangepast.

Diepreinigende behandeling inclusief voedingsadvies: Vanaf € 42,00

Acne Shiatsu: Reinigende behandeling inclusief Shiatsu massage Hoofdhuid/ Decolleté/Oren/Armen/Nek/Schouders €49,50   kijk bij Shiatsu voor meer info

Peelings: kijk bij  Medik 8 peels

 

Behandelingen worden vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Check uw polisvoorwaarden voor meer informatie.